12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 16:40

GALERIE FOTO Capitala a depășit azi pragul de infectare de 4 la mie, PNL își alege președintele. Puhoi de oameni la Romexpo, sfârâie grătarele

spot_img

Bucureștiul a depășit rata de infectare de 4 la mia de locuitori, începând de sâmbătă. În același timp, la Romexpo, 5.000 de delegați ai PNL participă la Congresul în urma căruia va fi ales președintele partidului. Afară, alte zeci de oameni protestează față de politica dusă de partidul aflat la guvernare.

Conform datelor transmise de Prefectura Capitalei, sâmbătă, incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,01 la mia de locuitori. Vineri, incidenţa îmbolnăvirilor era 3,77 la mie.

Între timp, lucrările Congresului PNL încep la ora 11 și pentru discursurile de început este așteptat și președintele Klaus Iohannis.

Participarea delegaților a fost condiţionată de prezentarea certificatului verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un rezultat negativ al testului pentru coronavirus.

De la ora 9, când au sosit autocarele cu delegați din toată țara, au început să sfârâie și grătarele din zonele special amenajate în jurul clădirii. Unii au preferat însă să își ia doar cafea și apă, nu mici.

Cu puțin timp înainte de ora 11, delegații s-au îngrămădit la intrare pentru a fi în sală la debutul lucrărilor.

Radu Tudor, realizator Antena 3, a publicat pe contul său de Facebook o poză care arată că delegații participanți nu poartă toți masca și stau grămadă.

“Asa cum vedeti din aceasta fotografie, participantii la congresul #PNL nu respecta distantarea, iar de purtat masca- doar jumatate dintre ei o fac. Covid party !
#regulilamișto“, a scris Radu Tudor.