15.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 20:16

CANNES 2015. Filmul lui Radu Muntean, elogiat în publicațiile dedicate festivalului

spot_img

“Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, selectat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, a avut numai critici elogioase

cannes

The Hollywood Reporter scrie că pelicula “este puternică, tăioasă şi revoluţionară”, în timp ce Variety spune că “este un anti-thriller captivant”.

Afinitatea regizorului pentru poveştile tinerilor din clasa de mijloc este dezvoltată în cel mai recent film al lui Radu Muntean, iar încrederea pe care o oferă actorilor săi seveşte, ca întotdeauna, dezideratelor sale. Deşi uşor subestimat, “Un etaj mai jos”, un film fără prejudecăţi, mizează pe o temă cu greutate şi merită un loc de frunte în circuitul festivalier, mai spus jurnaliştii de la Variety.

The Hollywood Reporter scrie lungmetrajul “Un etaj mai jos”, cea mai recentă dramă regizată de Radu Muntean, este un film puternic şi tăios, o peliculă foarte bună sau dacă nu chiar revoluţionară despre perspectivă şi distanţă.

Filmul regizat de Radu Muntean a obţinut, în 2013, un credit de 921.000 de lei la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), regizorul spunând că la bugetul lungmetrajului au participat şi o serie de cofinanţatori din România.

De asemenea, Radu Muntean a spus că “Un etaj mai jos” este o coproducţie Germania/ Franţa/ Suedia, completând că este un lungmetraj cu un “buget mediu”.

Teodor Corban şi Iulian Postelnicu sunt actorii care deţin rolurile principale, filmul având un scenariu scris de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu. Filmul “Un etaj mai jos” va fi lansat anul acesta în cinematografe.

sursa: mediafax.ro