10.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 13:59

Cannelloni cu carne

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

cannelloni_carne

Ingrediente:

  • 400 gr carne tocată amestec,
  • 1 ceapă roșie,
  • 150 gr pastă de roșii,
  • ½ linguriță de chimen,
  • ½ linguriță pastă de ardei,
  • 2 frunze dafin,
  • 1 lingură ulei,
  • 7 cannelloni,
  • 200 ml sos béchamel.

Mod de preparare:

Chimenul se amestecă cu sare grunjoasă și se sfărâmă într-un mojar.

Se încinge o tigaie și se călește ceapa roșie tăiată mărunt, peste care se presară chimenul. Când aceasta a început să se înmoaie, se adaugă carnea tocată. Se frige la foc mediu, amestecând din când în când până când se va usca și se va rumeni puțin. Pasta de roșii se amestecă cu pasta de ardei și se toarnă peste carne. Se amestecă bine, cât să cuprindă toată carnea și se lasă să fiarbă la foc mic, până când sosul de roșii va începe să scadă.

cannelloni_carne1

Spre sfârșit se adaugă și frunzele de dafin.

cannelloni_carne2

Când carnea este gata, se ia de pe foc și se lasă să se răcească până ce ajunge la temperatura camerei.

Se umple apoi cannelloni cu compoziția de carne, cu ajutorul unei lingurițe mici sau chiar cu mâna și se așează pe o tavă tapetată cu puțin unt.

cannelloni_carne3

Se toarnă deasupra sos béchamel și se introduce tava la cuptorul încălzit la 175 grade, pentru 20-25 minute.

cannelloni_carne4

Cand sosul începe să se rumenească, se scoate tava de la cuptor.

Se servesc calde, ca atare sau cu parmezan ras deasupra.

Poftă bună!

Nicoleta Popa