19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:49

Canicula continuă. Ce temperaturi vor fi joi și vineri

spot_img

Temperaturile maxime vor ajunge la 38 de grade Celsius, spun meteorologii

vara

Joi, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor avea valori de la 27 de grade Celsius pe litoral, până în jurul a 38 de grade C în regiunile vestice şi sud-vestice. Local, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare doar în nord-vestul ţării şi la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în partea de sud a teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade C, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 10 grade C.

BUCUREŞTI

Vremea va fi caniculară la amiază, când maxima va fi 35 – 36 de grade C, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17-19 grade C.

Vineri, valorile termice vor marca o scădere uşoară în nordul ţării, dar vremea va rămâne călduroasă, local caniculară în orele după-amiezii, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va avea înnorări temporare în zona montană, în regiunile nordice şi nord-vestice, unde, cu precădere în a doua parte a zilei, pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină.

În restul ţării, cerul va fi mai mult senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade C, iar cele minime se vor încadra între 10 grade C în estul Transilvaniei şi 25 de grade C în Dealurile de Vest.

R.D.