0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 18:05
No menu items!

Canicula și disconfortul termic revin. Prognoza meteorologilor pentru marți, miercuri și joi UPDATE

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o informare de caniculă şi disconfort termic, valabilă în zilele de marţi şi miercuri în majoritatea regiunilor. Vor fi temperaturi de peste 35 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități.

Astfel, potrivit ANM, marţi şi miercuri, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, în Muntenia, în Banat, în Dobrogea şi în sudul Moldovei, local, va fi caniculă şi indicele temperatura-umezeală va atinge pragul critic al disconfortului termic.

În aceste regiuni, marţi se vor înregistra frecvent temperaturi în jurul valorii de 35 de grade C, iar miercuri, în Lunca Dunării, se vor atinge 37 de grade C.

  • UPDATE

Joi,  vremea se va răcori în cea mai mare parte a ţării, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade C în nordul Moldovei şi 34 de grade C în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 11 şi 20 grade C.

În zona de munte precum şi în Banat, Oltenia, Transilvania şi nordul Moldovei vor fi înnorări temporare şi, local, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar aceste fenomene vor fi pe arii restrânse. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Lucian Mera