-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 4:56
No menu items!

Candidații la europarlamentare, verificați de CNSAS

spot_img

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a primit de la Biroul Electoral Central (BEC) listele candidaţior la alegerile europarlamentare din 25 mai şi a început verificarea acestora.

“Menţionăm că verificările acestora (candidaţilor n.r.) au fost demarate cu maximă celeritate, urmând ca rezultatele să fie făcute publice, conform legii”, se arată în comunicatul CNSAS.

Biroul Electoral Central (BEC) a admis, miercuri, listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PPDD, Forţa Civică şi PNŢCD, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

De asemenea, BEC a admis candidaturile independente din partea lui Capsali Pericle Iulian, Paul Purea, Ungureanu Georgiana Corina, Filip Constantin Titian.

Purtătorul de cuvânt al BEC a menționat că în cazul PNŢCD a fost adoptată o decizie de admitere parţială a listei de candidaţi. Acesta a precizat că una dintre candidaturile depuse de PNŢCD a fost invalidată, respectiv cea a Mariei Stavrositu, care nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia de colaborare sau nu cu fosta Securitate.

 D.M.