25.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 17:30
No menu items!

Candidaţii PSD au primit undă verde de la Comitetul Executiv Naţional

spot_img

Cei aproape 250 de candidaţi ai PSD la parlamentarele din 9 decembrie au primit undă verde de la mai-marii Comitetului Executiv Naţional al partidului. Astfel, PSD se va prezenta la lansarea oficială a celor 452 de candidaţi USL cu o listă de principiu, existând încă destul de multe colegii aflate în dispută, la fel ca şi conservatori, care şi-au definitivat şi ei lista celor 21 de candidaţi la parlamentare. Liberalii vor face acelaşi lucru după manifestarea lansării oficiale de la Naţional Arena, respectiv pe 19 octombrie în cadrul Biroului Politic Central.

UNPR, 18 colegii eligibile, cu o condiție

Progresiștii lui Oprea au primit şi ei 18 colegii eligibile de la PSD, cu condiţia, spune preşedintele Victor Ponta, ca imediat după alegeri ei să activeze în grupul parlamentar al PSD. „Nu sunt surprize. Mai sunt în cinci sau şase judeţe câte un colegiu pe care trebuie să-l mai discutăm, dar am primit împreunã cu domnul Dragnea mandat să rezolvăm aceste ultime detalii”, a declarat Ponta la finalul Comitetului Executiv. Printre candidaţii validaţi pe ultima sută se află Remus Cernea, preşedintele Mişcării Verzilor, care va candida la Constanţa, şi Ovidiu Iane, preşedintele Partidului Verde, care va candida la Suceava. Conducerea PSD a validat şi candidatura omului de afaceri Sebastian Ghiţă, pentru Camera Deputaţilor, într-un colegiu din Prahova. Conform unor surse participante la şedinţă, în sectorul patronat de Robert Negoiţă au mai intrat pe listă președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, amic cu omul de afaceri Alexandru Bitnner și fiul președintelui Consiliului Județean Ilfov, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, precum şi actualul ministru pentru dialog social, Liviu Pop.

Geoană, pe listele USL

Un nume pe lista PSD este şi cel al Oanei Mizil care, potrivit lui Marian Vanghelie, va candida în sectorul 5 pentru Camera Deputaţilor susţinută de PSD. ”Va candida, pentru că este parlamentar şi, după declaraţiile date de preşedintele partidului, toţi parlamentarii vor candida pe locurile acolo unde sunt. (…) În perioada asta lucrăm fără surprize”, a ţinut să sublinieze primarul sectorului 5. Situaţia lui Mircea Geoană a fost clarificată chiar de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu: „Păi este!”, a spus Ion Iliescu referindu-se la faptul că Geoană este pe listele PSD. Întrebat dacă Geoană va candida independent, Ion Iliescu a negat. „Nu-i adevărat, candideazã pe listele USL-ului. Este. S-a rezolvat situaţia, nu mai are probleme”, a subliniat liderul PSD.

Dragnea încă se mai gândeşte

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, preşedinte al CJ Teleorman, susţine că încă se mai gândeşte dacă va face un pas înainte, către Parlament. „Am avut o discuţie foarte bună cu primarii din Teleorman. Ne apropiem de o decizie. Am stabilit toți candidaţii, cu excepţia unui colegiu, rămânând ca în această săptămână primarii şi preşedinţii de organizaţii să mai vorbească încă odată cu cetăţenii din comunităţi. O să avem şi o cercetare sociologică şi, dacă o să constatăm şi eu şi ei că cetăţenii din Teleorman susţin această idee, o fac cu dragă inimă. Nu am luat nicio decizie, dar nu exclud această variantă”, a declarat Liviu Dragnea. „Este un colegiu din Teleorman”, le-a spus el jurnaliştilor care l-au întrebat unde va candida şi dacă va candida pentru Senat sau pentru Camera Deputaţilor. (C.C.)