12.3 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 5:27

Când va lua ministrul justiției o decizie legată de șefa DNA

spot_img

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că va anunța, într-o conferință de presă, o decizie legată de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. “S-ar putea să vă invit pe 31 decembrie”, a spus ministrul justiției. 

Ministrul a fost întrebat dacă a primit scrisoarea Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009 – care solicită sancționarea șefei DNA, ce a refuzat să se prezinte în fața Comisiei de patru ori, ignorând decizia Curții Constitiționale care făcea referire la obligativitatea acesteia de a merge în Parlament. “Da, a ajuns scrisoarea la Ministerul Justiţiei. Da, vom face ceva cu scrisoarea respectivă, după ce o analizăm”, a răspuns Toader. 

La insistențele jurnaliștilor privind o decizie în cazul Laurei Codruța Kovesi – anunțată, de altfel, public de ministru, atât după decizia CCR, cât și după raportul Inspecției Judiciare privind activitatea DNA – Toader a precizat: “În momentul în care voi lua o decizie, vă voi invita la o conferință de presă. Eu nu mi-am luat concediu anul acesta, nu-mi voi lua concediu nici de Sărbători, s-ar putea să vă invit pe 31 decembrie”.