16.3 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 8:43

Când va fi deschisă unitatea de arși de la Spitalul Floreasca

spot_img

Secţia pentru tratarea victimelor cu arsuri de la spitalul Floreasca, cea mai performantă secţie de arşi din ţară, ar putea fi deschisă în luna aprilie.

Clinica pentru Arşi de la Spitalul Floreasca din Bucureşti va putea primi pacienţi în mai puţin de două luni, a declarat, marţi, doctorul Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică a spitalului.

“Acum suntem în etapa în care urmează să instruim personalul adecvat, fiind o structură sanitară nouă în România, noi nu aveam această calificare. Ca să putem abilita personalul să capete competenţe şi abilităţile necesare pentru lucrul cu blonavii grav arşi, care este o muncă foarte complexă, evident că trebuie instruiţi acolo unde există această expertiză”, a explicat Lascăr.

Şase medici şi 17 asistenţi medicali se vor specializa în Franţa, pentru ca unitatea să poată fi folosită.

El a spus că această instruire se face din fondurile Ministerului Sănătăţii

Însă, salariile medicilor români fiind prea mici pentru a-i atrage pe tineri spre această meserie, spitalul a avut anul trecut probleme cu recrutarea de personal.

Medicul atrage atenţia că dacă vrem să avem o calitate a serviciilor medicale ca în Europa, atunci trebuie să şi tratăm doctorii ca în străinătate, nu cu salarii derizorii.

Doctorul a amintit că o parte din unitatea de arşi de la Spitalul Floreasca este folosită din octombrie. “Mă refer la blocul operator care este partea cea mai complexă şi mai performantă a unităţii de arşi. Acolo s-au făcut peste 80-90 de operaţii pentru bolnavii din Colectiv”, a spus Lascăr.

Unitatea modernă pentru arşi de la Spitalul Floreasca a fost inaugurată pe 9 aprilie 2015. Având în dotare şase saloane şi o sală de operaţii, unitatea este una de elită. Realizarea unităţii a fost demarată în anul 2000, cu fonduri de la Primăria Sectorului 1, fiind finalizată în 2008.