9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 22:03

Când va avea loc primul meci pe Arena Națională, închisă în lipsa avizului ISU

spot_img

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat luni că, până la sfârșitul săptămânii, Arena Națională va primi avizul pentru securitate în caz de incendiu din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Astfel, derby-ul Dinamo – Steaua, programat pe 22 noiembrie, în cadrul etapei a 18-a a Ligii I, va putea fi jucat.

Șeful FRF nu stia că arena din Capitală nu avea acest aviz, motiv pentru care partida Steaua – FC Botoșani, disputată weekend-ul trecut, a fost mutată pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. „M-a surprins și pe mine, nu știam că Arena Națională nu are aviz. Când faci toate întâlnirile, inclusiv cu ISU, te aștepți să ai toate autorizațiile și avizele. Apoi, organizatorii de Cupa României sau de Cupa Ligii au luat toate autorizațiile pentru focurile de artificii și apoi au aflat că nu le aveau de fapt, iar asta e o chestie foarte ciudată. Dar am discutat cu cei de la Primărie și sunt foarte încrezători că până la finalul acestei săptămâni lucrurile se vor rezolva. Până acum a existat un aviz provizoriu, nu unul definitiv din partea ISU. Pentru a se juca derby-ul Dinamo – Steaua pe Arena Națională este nevoie ca Primăria să obțină până la finalul acestei săptămâni acest aviz”, a spus el.

Problema Arenei Naționale este reprezintată de gradul de ignifugare al acoperișului retractabil, a susținut Burleanu.

„Problema apare în ceea ce privește gradele de ignifugare la acoperișul Arenei Naționale. În sensul că în Germania (Arena Națională a fost construită după modelul stadionului din Frankfurt – n.r.) treapta a treia este treapta maximă în ceea ce privește gradul de ignifugare, în timp ce în România operăm cu cinci clase de ignifugare. Automat, consideri că a treia treaptă de acolo reprezintă treapta a cincea aici. Cam asta este ceea ce reprezentanții Primăriei Capitalei trebuie să seteze cu cei de la ISU. Iar, după analiza care se face acum, de fapt, stadioanele noi au probleme cu acest aviz. Stadioanele vechi se pare că nu au probleme”, a mai explicat Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu a fost prezent, luni, la Casa Fotbalului, la deschiderea programului Football Management Scheme, alături de Michael van Praag, președintele Federației de Fotbal din Olanda și vicepreședinte UEFA.