3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:17
No menu items!

Când va afla primarul Radu Mazăre dacă intră sau nu în arest

spot_img

mazare la geam (2)_SZ

Magistrații de la Înalta Curte vor decide, definitiv, vineri, 18 aprilie, dacă primarul Radu Mazăre va fi arestat preventiv pentru 29 de zile, așa cum au cerut procurorii DNA. Așadar, judecătorii instanței supreme vor analiza recursul DNA la decizia dată de colegii lor pe 8 aprilie, când Mazăre a fost anunțat că va fi cercetat sub control judiciar.

Săptămâna trecută, Mazăre a fost reținut de procurorii DNA, și adus încătușat la Înalta Curte. El este acuzat că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale “Henri Coandă”, pentru a ajuta societatea respectivă să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Radu Mazăre este urmărit penal pentru luare de mită, iar Avraham Morgenstern, reprezentantul societăţii comerciale, pentru dare de mită.

Astfel, în cursul anului 2011, (Morgenstern – n.r.) i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală,

a arătat DNA.

Conform procurorilor, omul de afaceri Elan Schwartzwenberg, prieten vechi cu Radu Mazăre a fost liantul din această afacere și a operat prin conturile firmelor sale din Cipru și Lichtenstein, inclusiv printr-un cont escrow, pentru ca banii primiți ca mită să fie “spălați” până au ajuns în conturile fraților Radu și alexandru Mazăre, ultimul – deputat PSD.

C.C.