17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:13

Când urmează Iohannis să emită decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi (presă)

spot_img

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat informația potrivit căreia un înalt oficial german va veni în România în acest weekend, urmând a avea o întâlnire confidențială cu președintele Klaus Iohannis, iar acesta să emită decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi. 

Așa cum a anunțat DC NEWS, în exclusivitate, discuțiile privesc soluționarea crizei constituționale, după decizia CCR de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

„Noi am fost surprinși ieri la DC NEWS de informațiile pe care le-am opținut. Pe de o parte, SUA doresc ca România să respecte decizia CCR. Am aflat că în weekend un subsecretar de la cancelaria doamnei Merkel va veni la o întâlnire cu domnul Iohannis, fiindcă și Germania ar dori respectarea deciziilor Curții Constituționale. Suntem la fel de surprinși. În 24-25 iunie, președintele ar urma să anunțe revocarea doamnei Kovesi. Practic, să dea curs deciziei onorabilei Curți Constituționale. Sunt informații obținute aseară din surse diplomatice, de la București, surse foarte credibile. Undeva spre sfârșitul lunii iunie. Am opinat că există și posibilitatea unei demisii. Am înțeles că demisia nu ar fi o soluție viabilă. Practic, președintele Iohannis tot ar fi evitat punerea în aplicare a deciziei CCR care a cerut în mod expres emiterea decretului de revocare”, a precizat Bogdan Chirieac, la România TV.

Olimpia Diaconiuc