6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 11:58
No menu items!

Când expiră termenul-limită pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu

spot_img

Persoanele care dețin construcții și amenajări care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu sunt obligate să obțină acest act până cel târziu la 31 decembrie 2016.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București au precizat, într-un comunicat de presă, că obligațiile pentru obținerea autorizației revin beneficiarilor investiției sau persoanelor fizice/juridice care finanțează și realizează investiții noi sau intervenții la construcțiile existente.

Până la data obținerii autorizației de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcționarea construcțiilor și amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinței de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investițiilor.

Potrivit oficialilor ISU București, din 1 ianuarie 2017, funcționarea construcțiilor și amenajărilor fără a se deține autorizația de incendiu se sancționează conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările ulterioare.

Amenzile nu se vor aplica până la 31 decembrie 2016, dar din luna ianuarie a anului viitor sancțiunile vor fi cuprinse între 20.000 și 50.000 de lei.

R.D.