8.3 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 2:30

Când am putea scăpa de mască? Mesajul lui Florin Cîțu pentru români

Premierul Florin Cîţu susține că 2 milioane de oameni vor fi vaccinaţi anti-COVID, până la sfârşitul lunii martie, în România, reprezentând 10% din populaţie. „Dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinăm, în toamnă putem renunţa la purtatul măştii”, a scris Cîțu pe Facebook.

„2 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID, adică 10% din populaţie, până la sfârşitul lunii martie, în România. În acest weekend vom ajunge la primul million de români vaccinaţi cu prima doză. Sunt veştile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecţie. Dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinăm, în toamnă putem renunţa la purtatul măştii”, a afirmat Florin Cîţu, în postarea pe Facebook.

Premierul a îndemnat oamenii să respecte noile măsuri, care vor fi puse în aplicare de duminică, pentru a se îmbunătăţi situaţia din spitale. „Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creşterea numărului de infectări şi să îmbunătăţim situaţia din spitale. Depinde doar de noi să revenim la normalitate!”, a mai susținut Florin Cîțu.

Potrivit datelor anunţate vineri seară de Comitetul de coordonare a vaccinării, numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 1.888.032.