17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:51
No menu items!

Când ajunge în Europa „Need for Speed”

spot_img

Need for Speed, jocul video al curselor cu mașini va fi lansat în Europa pe 5 noiembrie, pentru PlayStation 4 și Xbox One.

Titlul se încadrează în genul open world racing, altfel spus curse de mașini ce au loc într-o lume virtuală, care îi oferă jucătorului libertate totală de mișcare. Autorii noului episod al francizei NFS sunt cei de la Ghost Games, o echipă de programatori alcătuită din suedezi și britanici.

NFS va putea fi jucat și de adepții platformei Microsoft Windows, în prima jumătate a anului 2016, informează agerpres.ro. Elemente de gameplay au fost prezentate, în premieră, în cadrul evenimentului E3, la 15 iunie 2015. Punctul forte al jocului NFS 2015 este noul sistem de personalizare a automobilelor, îmbunătățit față de posibilitățile de tunare prezente în jocurile precedente.

Cele patru categorii ce pot beneficia de upgrade sunt: aspectul mașinii, opțiunile de control, îmbunătățirea performanței motorului și un editor pentru diversele desene și culori ce pot fi aplicate pe caroserie, categorie separată față de cea vizuală. De exemplu, prima dintre cele amintite cuprinde modificarea formei și culorilor capacelor de la roți, a formei șasiului, a capotei, a farurilor față-spate, ba chiar și a țevii de eșapament sau a plăcuței de înmatriculare. La capitolul performanță, bolizii pot fi îmbunătățiți cu diverse modele de filtre de aer, sisteme de răcire, sisteme electrice sau motoare cu injecție turbo.

Cele cinci moduri de joc se numesc: outlaw, style, build, speed și crew. Primul presupune participarea la curse aflate la limita legii, în care provocarea constă nu doar în a trece primul linia de sosire, ci și de a scăpa, apoi, de mașinile de poliție. Modul style presupune efectuarea unor manevre pe cât de elegante, pe atât de riscante, precum drifturi sau sărituri de pe rampe. Nu în ultimul rând, speed pune accentul pe viteză, un mod care nu putea să lipsească dintr-un joc tip racing.

Printre modelele de mașini care vor putea fi controlate de jucători se numără: BMW M2, Ferrari 458 Italia, Honda Civic Type-R, Nissan Skyline GT-RV-Spec 1993 și Lotus Exige S. Cursele din NFS au loc în în orașul fictiv Ventura Bay, inspirat, în parte, de Los Angeles.

Need for Speed a debutat în 1994, până acum fiind 22 de episoade, regizorul Scott Waugh realizând chiar și o peliculă Need for Speed, inspirată de seria de jocuri video.