11.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 23:48
No menu items!

Când a produs accidentul de la 2 Mai, Vlad Pascu se ducea să cumpere ecstasy, deși consumase deja patru tipuri de droguri

spot_img

Vlad Pascu plecase să cumpere alte stupefiante atunci când a produs accidentul mortal de la 2 Mai, în care doi tineri au murit și alți trei au fost grav răniți.

Prietenii lui Pascu au spus că acesta făcea drifturi și manevre periculoase la volan, astfel că doi dintre ei i-au cerut să îi lase să coboare din mașină, relatează TVR Info.

Mărturiile prietenilor și ale victimelor lui Vlad Pascu sunt menționate în motivarea hotărârii judecătorului de cameră preliminară care a dispus începerea judecății pentru ucidere din culpă și alte trei infracțiuni.

Potrivit magistraților, Vlad Pascu conducea un autoturism decapotabil, la bordul căruia s-a urcat după ce consumase un cocktail de droguri.

Martorii relatează că, în momentul accidentului au auzit doar sunetul impactului, fără zgomote de frânare, unii dintre ei neștiind ce anume i-a lovit.

În acel moment Pascu se ducea să cumpere ecstasy, deși consumase deja patru tipuri de droguri, au spus prietenii lui.

Pe 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în apropiere de 2 Mai a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Tânărul a fost trimis în judecată, în luna septembrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psiho-active.

D.Constantin