7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:41
No menu items!

Când a început domesticirea pisicilor

spot_img

cat owner

Oamenii de ştiinţă au descoperit dovezi care indică faptul că pisicile au fost domesticite mult mai devreme decât se credea.

Până de curând se credea că pisicile au început să fie domesticite în urmă cu 4000 de ani, în Egipt. Însă, rămășițele unor feline, găsite de o echipă de cercetători în urma unor săpături din satul Shaanxi, din China, arată că animalele au fost domesticite în urmă cu 5.300 de ani, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetătorul Fiona Marshall, de la Universitatea Washington, din St. Louis, a precizat că, în urma analizelor oaselor, pisicile se hrăneau cu rozătoare de pe lângă fermele unde se cultiva mei.

Astfel, au fost analizate 8 oase de la cel puțin două pisici. Cercetătorii au descoperit că una dintre feline a murit la o vârstă înaintată, fapt ce demonstrează că a dus o viață bună în sat, fiind hrănită de fermieri cu mei.

Fiona Marshall, împreună cu alți oameni de știință de la Universitățile din China, au descoperit că pisicile au fost domesticite pentru a controla problema șobolanilor.

Cercetătorii suțin că, deși pisicile nu erau domesticite în totalitate, dovezile acestora confirmă că felinele trăiau în apropierea fermelor și că aveau o relație de apropiere față de oameni, care aducea beneficii reciproce.

D.M.