17.9 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 10:16
No menu items!

Cancerul, vindecat cu ajutorul virusului rujeolei

spot_img

Remisie completă a cancerului, în cazul unei paciente diagnosticate cu mielom multiplu

 

 virus - cancer

O formă de cancer la măduva osoasă a fost vindecată în premieră cu ajutorul injectării unei doze masive de virus modificat al rujeolei, relatează vineri AFP citând revista Mayo Clinic Proceedings, care a publicat un studiu elaborat de cercetători din Statele Unite, unde s-a reușit recent această performanță.

Pacienta vindecată este o femeie din SUA în vârstă de 49 de ani, care suferea de mielom multiplu, o formă de cancer provocată de degenerarea plasmocitelor de la nivelul măduvei osoase.

O a doua pacientă cu aceeași afecțiune a beneficiat de același experiment, dar în cazul acesteia, virusoterapia nu a răspuns la fel la tratament, constatându-se însă o regresie a cancerului.

Fiecăreia i s-a administrat o doză unică de vaccin ce conținea virusul modificat genetic al rujeolei, virus capabil să atace celulele canceroase. Dozele au avut o concentrație foarte ridicată, echivalând cu zece milioane de vaccinuri, dar ambele paciente au reacționat pozitiv la tratament.

Pacienta la care s-a constatat remisia completă a cancerului nu a avut nicio recidivă a bolii în cele șase luni de când este monitorizată.

Mielomul multiplu este tratat de obicei cu ajutorul unei terapii de stimulare a sistemului imunitar, însă boala este rareori vindecată.

Remisia completă a unui cancer invaziv prin injectarea unei doze unice de vaccin reprezintă o premieră.

C.A.