27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 18:58
No menu items!

Cancerul pulmonar va provoca mai multe decese în rândul femeilor decât cel mamar

spot_img

Cancerul pulmonar vor provoca mai multe decese în rândul femeilor decât cel mamar

Cancerul pulmonar îl va surclasa pe cel mamar ca principală cauză de deces în rândul femeilor în următorii ani, potrivit unui studiu publicat miercuri de “Annals of Oncology”.

Creşterea numărului de decese provocate de cancerul pulmonar, care etse evidentă deja în Marea Britanie şi Polonia şi se va accelera până în 2020, reflectă creşterea numărului femeilor care au început să fumeze în anii ’60 şi ’70.

Studiul a fost efectuat de de profesorul Carlo La Vecchia de la Universitatea din Milano în cele 27 de ţări ale Uniunii Europene și relevă că după această creştere, cazurile de cancer pulmonar se vor reduce deoarece femeile fumează din ce în ce mai puţin.

“În ceea ce priveşte cancerul de plămâni, sperăm ca numărul deceselor să înceapă să se reducă la orizontul anului 2020 sau 2025, acum când noua generaţie de femei fumează mai puţin”, a menționat La Vecchia.

Experţii estimează că, în 2013, aproximativ 82.640 de femei europene vor muri din cauza unui cancer pulmonar, iar 88.886 din cauza unui cancer mamar, însă această situaţie se va modifica începând din 2015, când cel pulmonar îl va depăşi pe cel mamar.

C.I.