11 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 13:39
No menu items!

Cancelarul Olaf Scholz și-a întâlnit „dublura” în SUA

spot_img

Senatorul american Chris Coons și cancelarul german Olaf Scholz s-au întâlnit joi la Washington DC. Asemănarea dintre cei doi este izbitoare. Amuzați, și-au făcut un selfie împreună și l-au postat online.

„Wer ist wer?”, a glumit senatorul Coons – în germană pentru ”cine este cine”. Scholz, liderul guvernului de coaliție format din trei partide din Germania, care a ajuns la putere în 2021, nu este de obicei cunoscut pentru simțul umorului. Dar veteranul politician de stânga a fost rapid să se alăture distracției. ”Mă bucur să îmi văd din nou Doppelgangerul”, a scris cancelarul Scholz pe X, fostul Twitter, într-o re-postare a imaginii.

Cei doi nu doar că au aceeași vârstă relativă – 60 și 65 de ani – sau aceeași înălțime relativă – aproximativ 1,70 m -, dar au în comun și dragostea pentru politică și sentimentul de urgență pentru a trimite mai mult ajutor militar în Ucraina.

Scholz a sosit la Washington DC pentru o întâlnire programată vineri cu președintele Joe Biden, pentru a încuraja sprijinul pentru Ucraina și pentru a sublinia miza pe care o reprezintă eșecul de a nu trimite ajutoare suplimentare. El s-a întâlnit joi cu senatorul Coons și cu alți legislatori pentru a le transmite acest mesaj.

D.Constantin