10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 6:17

Canada va livra militarilor ucraineni echipamente pentru iarnă

spot_img

În august, Ottawa a livrat deja armatei ucrainene căşti, lunete de luptă, veste antiglonţ, truse de prim ajutor, corturi şi saci de dormit

 Ucraina - echipament militar

Canada va trimite tone de bluzoane, cizme şi mănuşi în vederea echipării pentru perioada iernii aproximativ 30.000 de militari ucraineni care luptă împotriva separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat miercuri ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson, potrivit AFP.

Totodată, armata canadiană va mai livra Ucrainei echipamente de comunicare, lunete termice şi aparate de vedere pe timp de noapte.

Echipamentele enumerate, în valoare de 11 milioane de dolari canadieni, vor fi livrate joi, la începutul anului viitor, Canada intenţionează să aducă pe cale maritimă un spital de campanie şi echipamente de deminare.

În august, Ottawa a livrat deja armatei ucrainene căşti, lunete de luptă, veste antiglonţ, truse de prim ajutor, corturi şi saci de dormit.

Conflictul din estul Ucrainei, ocupat de separatiştii proruşi, s-a soldat cu peste 4.300 de morţi de la lansarea “operaţiunii antiteroriste” ucrainene la mijlocul lui aprilie.