9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 11:34

Canada: Polițiști uciși de o persoană înarmată. Autoritățile îl caută pe atacator – VIDEO

spot_img

Polițiștii au fost împușcați după ce au răspuns unui apel privind faptul că un bărbat înarmat și în uniformă de camuflaj se plimbă pe străzile orașului

 canada politie

Trei polițiști au fost împușcați mortal într-o localitate canadiană din estul țării iar alți doi au fost răniți, informează miercuri poliția canadiană, precizând că autorul, înarmat cu o armă automată și îmbrăcat în haine de camuflaj, este în prezent căutat, relatează Reuters și DPA.

„Trei polițiști au fost împușcați mortal de atacator. Doi polițiști au suferit răni care nu le pun viața în pericol. Atacatorul rămâne în libertate”, a scris poliția pe contul său de Twitter.

http://www.youtube.com/watch?v=w-j8r-I7Rv8#t=19

Poliția regală călare din provincia New Brunswick a anunțat că îl caută pe Justin Bourque, de 24 de ani, din Moncton, un oraș de circa 70.000 de locuitori de pe coasta de est.

O fotografie despre care se afirmă că ar fi a lui Bourque a fost difuzată de mai multe media locale. În imagine apare un bărbat în uniformă de luptă care are asupra sa cel puțin o armă automată. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, polițiștii au fost împușcați după ce au răspuns unui apel privind faptul că un bărbat înarmat și în uniformă de camuflaj se plimbă pe străzile orașului.

Moartea celor trei polițiști a provocat un val de reacții pe rețelele sociale, iar premierul provinciei, David Alward, și ministrul federal pentru siguranța publică, Steven Blaney, s-au declarat șocați de atacul armat.

Atacurile criminale în masă sunt relativ rare în Canada, care are legi mai stricte privind deținerea de arme decât SUA. Ultimul atac de acest tip care a vizat poliția canadiană a avut loc în Mayerthorpe, provincia Alberta, în 2005, când un atacator a împușcat mortal patru polițiști.

C.A.