2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:38
No menu items!

Canada oferă OMS un vaccin experimental împotriva Ebola

spot_img

Potrivit OMS, până la 9 august au fost înregistrate 1.800 de cazuri confirmate și suspecte de Ebola și peste 1.000 de decese

 ebola

Canada a oferit Organizației Mondiale a Sănătății /OMS/ un vaccin experimental împotriva Ebola, a anunțat marți Agenția publică de sănătate, relatează DPA.

proximativ 800 până la 1.000 de doze din acest medicament experimental ar putea fi trimise, a afirmat Gregory Taylor, director adjunct al agenției.

Zece doze din medicamentul cunoscut sub numele VSV-EBOV au fost trimise la un spital din Geneva, la cererea OMS și cu ajutorul grupului Medici fără Frontiere.

Folosirea medicamentelor împotriva Ebola în fază experimentală este justificată, a decis o comisie de etică medicală reunită de OMS care și-a anunțat marți concluziile.

Liberia a solicitat doze din medicamentul ZMapp, care se pare că a fost deja folosit în tratarea a doi doctori, cererea fiind aprobată.

Potrivit OMS, până la 9 august au fost înregistrate 1.800 de cazuri confirmate și suspecte de Ebola și peste 1.000 de decese.

C.A.