1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:25
No menu items!

Campionatul național de fotbal s-ar putea relua curând. În ce condiții

spot_img

Ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, a anunțat când și în ce condiții ar putea fi reluat campionatul național de fotbal, având în vedere că există și o solicitare de la UEFA în acest sens.

Ionuț Stroe a spus că echipele de fotbal au solicitat să stea 4 săptămâni în cantonament, pentru a se pregăti fizic. Ulterior, acestei perioade, dacă nu vor exista focare de infecție în cadrul echipelor, atunci va fi reluat fotbalul în România. Practic, în cel mai optimist scenariu, pe data de 15 iunie s-ar putea relua competițiile sportive.

”Nu vreau să avansez o dată anume pentru că depindem de mai mulți factori. Având în vedere că echipele vor sta 4 săptămâni în cantonament, iar UEFA ne solicită să terminăm campionatele, astfel încât pe data de 20 iulie să terminăm și să trimitem toate echipele calificate în cupele europene.

Luând în considerare că sunt 4 săptămâni de antrenament și 4 săptămâni de competieție, ați putea avea un cadru optimist.
 

Important este să nu avem un focar de infecție în cadrul unor echipe. Atunci vom fi într-o situație cu adevărat dificilă. Nu văd cum ar funcționa, de exemplu, un play-off cu doar 4 echipe.”, a spus Ionuț Stroe.