22.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024 - 20:59
No menu items!

Campionatul intern de fotbal se va vedea pe UPC

spot_img

Compania de cablu a cumpărat drepturile de retransmisie pentru următorii cinci ani

upc

Operatorul de cablu UPC România a anunțat joi că va transmite toate jocurile de fotbal din Liga 1 și din Cupa Ligii, în următorii cinci ani, ca urmare a acordului încheiat recent cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua canale Look TV si Look Plus.

Meciurile vor putea fi văzute și pe Focus Sat, platforma de satelit a companiei de telecomunicații.

În prezent, compania ofera servicii de televiziune, Internet și telefonie în aproximativ 200 de orașeavând 1,17 milioane de clienți.

În ultimii ani, drepturile de televizare pentru Liga 1 au fost deținute de RCS, Dolce și Antena 1, care și-au împărțit transmisiile.

Comunicatul citat induce ideea că Look Plus va fi noua denumire comercială a televiziunii Transilvania Live. Pe 2 aprilie, cele două televiziuni au anunțat că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

În martie, Intel Sky Broadcast a achiziţionat de la Liga Profesionistă de Fotbal drepturile comerciale de mass-media pentru meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I și al Cupei Ligii, pentru perioada 2015 – 2019. Cele două televiziuni intră în proprietatea Intel Sky Broadcast Ltd. și vor negocia cu distribuitorii de servicii TV pentru a fi retransmise.

Conform contractului cu LPF, Intel Sky Broadcast va plăti anual 27,5 milioane de euro. Cele două televiziuni au fost controlate de clujeanul Arpad Paszkany, iar Intel Sky Broadcast este o companie înregistrată în Malta, însă informațiile din piață arată că proprietarul real este tot Paszkany.

Societățile care dețin licențele celor două televiziuni au cerut la CNA ieșirea de pe lista televiziunilor ”must carry”, de la 1 iulie 2014, astfel încât vor cere tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

S.Z.