32.3 C
București
miercuri, 28 iulie 2021 - 13:48

Campion olimpic la înot considerat liderul unei grupări de trafic de droguri, reținut la Piteşti

spot_img

Campion olimpic la înot considerat liderul unei grupări de trafic de droguri, reținut la Piteşti
foto: maramedia.ro

Un campion olimpic la înot a fost reţinut vineri alături de alte două persoane, cei trei fiind consideraţi lideri ai unei grupări specializate în trafic de droguri, iar la locuinţele lor din Piteşti anchetatorii au găsit peste jumătate de kilogram de substanţe etnobotanice şi 30 de grame de canabis.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, poliţiştii antidrog au făcut mai multe percheziţii în municipiul Piteşti, pentru prinderea membrilor unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri şi substanţe cu efecte psihoactive.

Cercetările în acest caz au fost declanşate în urmă cu aproximativ două luni, stabilindu-se că gruparea acţiona în Piteşti, dar şi în alte localităţi din judeţul Argeş.

“Membrii reţelei procurau cantităţi importante de canabis şi produse etnobotanice în stare lichidă sau purvelurentă din Anglia, Slovacia, Olanda şi Spania. Ulterior, aceştia le combinau cu diferite substanţe, pentru a creşte cantitatea, după care le porţionau, le ambalau şi le vindeau sub formă de doze. Drogurile erau comandate de pe diferite site-uri, prin intermediul internetului şi erau primite prin colete poştale, după ce suspecţii achitau contravaloarea acestora prin transferuri bancare. Din investigaţii, a reieşit că, zilnic aveau loc peste 50 – 60 de ‘tranzacţii’ de droguri”, precizează un comunicat al Poliţiei Judeţene Argeş.

Poliţiştii antidrog au prins, în urma unui flagrant, trei lideri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani, toţi din municipiul Piteşti, în timp ce distribuiau droguri mai multor consumatori.

În noaptea de 29 spre 30 august, poliţiştii au prins în flagrant, în municipiul Piteşti, un alt membru al grupării infracţionale, de 26 de ani, din Câmpulung, în timp ce vindea cinci grame de canabis cu 300 de lei.

Între cele trei persoane reţinute se numără şi şi campionul olimpic la înot Răzvan Tudosie, precum şi un văr de-al acestuia.

Răzvan Tudosie este legitimat la CSM Piteşti, iar în 2010 a câştigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret de la Singapore, în proba de 50 de metri bras.

Cei trei lideri ai grupări au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă.

Lucian Mera