8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 5:10

Campioane la arte marțiale, implicate în trafic cu migranți

Zeci de polițiști, sub supravegherea unor procurori DIICOT, au descins în 13 locații din mai multe județe, în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unei grupări de trafic cu migranți de origine kurdă

DIICOT_mascati_SZ

Zeci de polițiști și procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) efectuează miercuri 13 percheziții în mai multe județe, în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unei grupări de traficanți cu migranți de origine kurdă, iar printre suspecți se află și două campioane naționale de arte marțiale din Arad.

Surse judiciare citate de AGERPRES au precizat că, potrivit primelor informații deținute de anchetatori, gruparea trafica migranți de origine kurdă din Irak, Iran și Siria, care aveau legături și cu grupări teroriste.

Migranții erau transportați cu autocare sau autocamioane de marfă, printre cutii sau paleți, iar prețul cerut de grupare era de 7.000 – 8.000 de euro de persoană.

Una dintre campioanele de arte marțiale se folosea, la transportul migranților, de o mașină special modificată, condusă de o persoană cu dizabilități, ea având o fundație pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.

Anchetatorii au monitorizat mai mult timp această grupare, având informații că membrii acesteia se ocupau cu traficul de țigări sau heroină.

R.D.