27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:59
No menu items!

Campioana de tenis Venus Williams, poze nud pentru revista ESPN

spot_img

Prin ședința nud, jucătoarea de tenis dorește să atragă atenția asupra luptei sale cu sindromul Sjogren

 Venus Williams

Campioana de tenis Venus Williams și-a sărbătorit într-un mod neconvențional victoria de luni, din primul tur de la Wimbledon, acceptând o ședință foto nud pentru revista ESPN, ședință prin care afirmă că dorește să atragă atenția asupra luptei sale cu sindromul Sjogren, o maladie autoimună rară de care suferă, scrie Daily Mail.

„Din cauza sindromului Sjogren, trebuie să fiu foarte atentă. Dacă într-o zi mă antrenez prea intens, atunci nu mai pot face nimic în ziua următoare. Mi s-a întâmplat câteodată să ajung acasă și, după ce-mi parcam mașina, adormeam direct la volan, pentru că eram mult prea obosită. Trebuie să mențin mereu un echilibru între cât de mult efort pot depune, ceea ce pot obține și cât de mult va tolera organismul meu” a susținut Williams, care a fost nevoită să stea șase luni departe de terenul de tenis din cauza acestei afecțiuni.

Sindromul Sjogren este o afecțiune a sistemului imunitar, celulele imunitare atacând și distrugând în special glandele exocrine (cum ar fi cele implicate în secreția de salivă, de lacrimi).

C.A.