4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 16:49
No menu items!

Câmpeni: 2.000 de oameni au protestat faţă de proiectul Roşia Montană. Ponta: un grup extremist incită la violenţă

spot_img

protest_campeni

Aproximativ 2.000 de persoane au protestat, sâmbătă, în oraşul Câmpeni, judeţul Alba, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, fluturând steaguri tricolore, cântând melodii patriotice, iar unii protestatari şi-au adus vacile şi boii pentru a arăta că în Munţii Apuseni se face agricultură. Protestul s-a încheiat în jurul orei 19:30, iar participanţii au adoptat o “proclamaţie” prin care cer demisia iniţiatorilor proiectului de lege privind Roşia Montană.

În replică, premierul Victor Ponta a declarat că nu are nimic împotriva protestelor cât timp acestea sunt paşnice, precizând că ceea ce nu va accepta este “momentul în care disputa ajunge la violenţă”. El a adăugat că ştie că, în apropiere de Roşia Montană, la Câmpeni, există o grupare extremistă care incită la violenţă, dar că se vor lua măsuri ca manifestările extremiste şi violente să nu se extindă.

“Am văzut că este un grup extremist care încearcă să creeze o provocare violentă la Câmpeni, în apropierea Roşiei Montane. Vom avea grijă ca să nu lăsăm manifestările extremiste şi violente să se extindă şi vom lua măsuri”, a mai spus premierul.

Ponta a precizat că nu vrea ca România să trăiască într-un “iz al anilor ’80” fără să se dezvolte precum celalalte ţări europene.

“Ce vrem să facem în România? Să ne dezvoltăm ca toate celelalte ţări folosindu-ne resursele, îmbunătăţind infrastructura sau vrem să trăim aşa într-un iz al anilor ’80? N-o să mai avem nici maşini, nici exploatări petroliere, nimic, şi o să fie totul OK”, a spus el.

Întrebat dacă această poziţie o va avea ca premier şi dacă, totuşi, va vota împotrivă ca parlamentar, Ponta a răspuns: “Am şi eu umor, ca şi dumneavoastră”.

R.D.