9.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:45

Campanie umanitară pentru ajutarea copiilor bolnavi de cancer

spot_img

Asociaţia P.A.V.E.L. este o fundație a părinţilor cu copii bolnavi de cancer care a lansat o campanie umanitară pentru strângerea de fonduri în vederea ajutorării copiilor internaţi în spital şi diagnosticaţi cu cancer.

Campania intitulată „A venit şi aici Crăciunul!” se va derula până pe 15 ianuarie 2013 şi are ca scop posibilitatea oferirii de cadouri pentru Crăciun celor 200 de copii pe care asociaţia îi are în supraveghere la acest moment şi se află la Spitalele Fundeni, Grigore Alexandrescu şi Budimex.

Directorul executiv al asociaţiei, Iuliana Ghidu, a declarat cu această ocazie că în aceste luni se vor deschide şi „Atelierele lui Moş Crăciun”, în cadrul cărora se vor expune la vânzare obiecte confecţionate hand-made în scopul strângerii de fonduri.

„Vrem să strângem fonduri pentru medicamentele copiilor bolnavi. Costul pentru cele 300 de cazuri pe care le îngrijim lunar este de 3.000 euro. În ţară sunt înregistrate 500 de cazuri noi pe an. Sunt copii ce provin din familii sărace”, a spus Ghidu.

Ea a spus că tratamentele lunare constau în special în achiziţia de medicamente, dar şi a analizelor medicale, precum RMN, care este o analiză cu cost mare pentru cei fără posibilităţi.