27.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 17:37
No menu items!

Campanie împotriva cancerului de col uterin în Ilfov. Consultații și tratament gratuite

spot_img

Consiliul Județean (CJ) Ilfov a lansat, în parteneriat cu Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, o campania împotriva cancerului de col uterin de care pot beneficia toate femeile cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani care locuiesc în județul Ilfov, chiar dacă nu sunt asigurate medical. Proiectul – în cadrul căruia consultațiile, screening-ul și tratamentul sunt gratuite – se derulează până în luna august. 

Pentru screening, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea dispune de un aparat unic în România – LU VIVA, care depistează leziunile precanceroase în doar un minut și douăzeci de secunde. Examinarea este non-invazivă și presupune scanarea colului uterin cu o lumină albă, special concepută pentru a depista doar modificările biochimice din celulele tumorale.
 
Așadar, femeile care au între 24 și 64 de ani, cu domiciliul în județul Ilfov, pot merge la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea pentru un consult ginecologic gratuit. Cele care doresc să beneficieze de investigații gratuite trebuie doar să se programeze, iar medicul Ala Danilceac face personal programările, pe numărul ei de telefon. Este nevoie doar de un mesaj pe WhatsApp, la 0740579375.
 
„Avem medici pe care ne putem baza în spitalele ilfovene și aparatură de ultimă generație. Sănătatea este o prioritate pentru mine și pentru colegii mei. Mergeți la consult, doamnelor, pentru dumneavoastră și familiile dumneavoastră! Sănătate!”, este mesajul transmis de președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, pe contul său de Facebook. 
 
Raluca Dan