10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 23:08
No menu items!

Campanie electorală ilegală azi, în ziua votului. Vezi aici ce SMS-uri primesc oamenii

spot_img

SMS-urile și email-urile cu îndemnuri la vot au început să apară imediat după ora 9-10, în ziua votului

sms

Aparent, mesajele sunt semnate de un anume partid și conțin fragmente din sloganurile acestuia din campania electorală, dar numerele de telefon sau adresele de pe care sunt trimise aceste mesaje sunt necunoscute, așadar nu pot fi identificate foarte ușor. Unele dintre aceste mesaje conțin și acuze sau insulte la adresa contracandidaților.

SMS de la PNL: Veniti la vot si Opriti Ciuma Rosie!

SMS de la ANG (Alianta Nationala a Agricultorilor): Votati Tractorul!

SMS de la Noua Republică: Pe 25 mai plantam Stejarul, caci de Trandafiri ne-am saturat. Votati Noua Republica! Pozitia NOUA pe buletinul de vot!

SMS de la PRM: PATRIOTII VOTEAZA PRM!

SMS de la Forța Civică: Politicienii răi sunt „votați” de oamenii buni care nu se duc la vot. Ei cu trecutul,  noi cu viitorul! A sosit timpul, votează Forța Civică – MRU, poziția 11!

Continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale sau un candidat independent. Amendă de la 1.400 lei până la 2.000 lei.

S.M.