16.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 6:21
No menu items!

Campanie de donare de sânge, sâmbătă, în Parcul Herăstrău

spot_img

Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge va fi sărbătorită, sâmbătă, în Parcul Herăstrău din Capitală

Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge va fi sărbătorită, sâmbătă, în Parcul Herăstrău, de Institutul Național de Hematologie Transfuzională, Centrul de Transfuzie Sanguină București, cu sprijinul Ministerului Sănătății, printr-un eveniment și o campanie mobilă de donare, sub deviza „Donează sânge pentru cele care dăruiesc viața”.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, evenimentul va avea loc începând cu ora 11, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, unde va fi amplasat și centrul mobil de donare.

Sângele este vital pentru pacienți. Modernizarea sistemului este necesară, dar în paralel trebuie să încurajăm și donarea de sânge. Am alocat sumele necesare pentru funcționarea centrelor mobile de donare și vom face toate demersurile astfel încât să susținem recoltarea în spitale.

Nicolae Bănicioiu
ministrul Sănătății

“14 iunie este Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge. În acest an sărbătoarea se desfășoară sub deviza Organizației Mondiale a Sănătății <<Donează sânge pentru cele care dăruiesc viața>> și se concentrează pe încurajarea donării benevole de sânge pentru mame și salvarea a două vieți în același timp”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, evenimentul își propune, pe lângă recunoașterea și prețuirea donatorilor de sânge existenți, promovarea importanței donării benevole de sânge în rândul populației din România, în vederea creșterii numărului de donatori și mai ales a fidelizării acestora.

Potrivit sursei citate, cu ocazia acestei acțiuni, vor fi înmânate diplome de excelență celor mai fideli donatori din ultimii ani.

D.M.