14.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 19:52

Campanie anti-corupție în Serbia: 79 de persoane arestate sâmbătă, prejudicii de 100 mil. €

spot_img

Poliția sârbă a arestat 79 de persoane, inclusiv un fost ministru, acuzate de diverse fapte de corupție, în urma cărora au fost devalizate 100 de milioane de euro, a anunțat sâmbătă ministrul de interne Nebojsa Stefanovici.

Potrivit agenției Tanjug, a fost arestată și Zorana Markovici (foto), fostă șefă a Agenției Anti-Corupție, între 2009 și 2012.

Suspecții sunt acuzați de fapte de corupție și abuz de putere, începând din 2004.

”Printre cei arestați se numără un fost ministru, mai mulți foști înalți funcționari, primari și foști primari, precum și directori ai unor mari companii”, a declarat Stefanovici. Cesta l-a identificat pe fostul ministru doar după inițiale — S.M.

Potrivit cotidianului Blic, este vorba despre Slobodan Milosavljevici, fost ministru al Agriculturii în 2007-2008.

Stefanovici a declarat că ancheta împotriva suspecților ”s-a intensificat în cursul anului trecut”. Poliția mai caută încă cinci suspecți.

”Este vorba despre cea mai mare operațiune care a vizat sufocarea corupției și a delictelor financiare. Lupta noastră împotriva corupției nu va ține cont de apartenența la niciun partid politic și nici de funcții”, a mai spus ministrul sârb.

Anunțul despre aceste arestări survine la două săptămâni după ce Serbia a deschis primele două capitole de negociere în vederea aderării la Uniunea Europeană, comentează AFP.