8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 6:59

Campanie agresivă și fără respect în sectorul 6. „Independentul” Sebastian Bodu atacă nejustificat un contracandidat

spot_img

Candidatul independent la Primăria Sectorului 6, Sebastian Bodu, fost șef al ANAF și fost coleg în PDL cu actualul candidat al PSD, Gabriel Mutu, apelează la tehnici de manipulare grosolane în lupta electorală care oficial și legal nu a început.

Candidatul presupus „cu adevărat independent” Sebastian Bodu a anunțat pe pagina sa de Facebook că o grupare de interlopi condusă de candidatul independent Ștefan Florescu i-a vandalizat unul dintre corturile din sectorul 6, unde strânge semnături pentru depunerea candidaturii.

Este foarte interesant cum, într-o totală lipsă de fair-play, Sebastian Bodu îl acuză direct pe Ștefan Florescu, și nu pe Gabriel Mutu sau Răzvan Mironescu, în lipsa prezentării unor minime probe ale presupusei vandalizări. În contrapartidă, președintele Fundației „Din Suflet, pentru Suflet”, Ștefan Florescu, a precizat că nu răspunde unor astfel de „atacuri electorale grosolane” preferând să-și vadă de proiectele sale promise acestui sector și să se ocupe cu prioritate de „adevăratele probleme ale cetățenilor sectorului 6”, pe care actuala administrație a lui Rareș Mănescu, susținătorul lui Răzvan Mironescu, le-a ignorat timp de patru ani.

Îmi place competiția bazată pe respect, îmi place să concurez cu oameni care au spirit de fair-play, îmi place să dialoghez cu niște competitori care au ceva de oferit comunității pe care vor să o administreze, nu care se complac în atacuri vulgare, fără substanță și fără susținere în realitatate, în speranța că, în lipsa unor proiecte concrete, vor reuși să denigreze gratuit și să știrbească din imaginea unui om care se implică cu adevărat în viața alegătorilor. Cea mai bună dovadă a felului în care eu aleg să joc fair-play sunt faptele mele concrete față de cetățenii sectorului 6 – acțiunile concrete de implicare socială în problemele curente ale comunității și cele de întrajutorare a bătrânilor și copiilor cu nevoi speciale – care pentru mine contează mult mai mult decât presupuse gesturi catalogate interlope prin care să elimin concurența. Pentru mine competiția înseamnă alegerea celor mai bune proiecte și idei de care oamenii au nevoie și de care este nevoie pentru dezvoltarea durabilă a sectorului 6

Ștefan Florescu
președintele Fundației „Din Suflet, pentru Suflet”

Un specialist în promovare outdoor ne-a sesizat un aspect foarte interesant al acestei povești. După cum se poate vedea din imagini și ținând cont de timing-ul postărilor de pe Facebook ale lui Sebastian Bodu (un interval de aproximativ șase ore), este aproape imposibil ca bannerul poliplan cu mesajul „Cort vandalizat de gruparea interlopă a lui Ștefan Florescu” să fie creat și produs într-o tipografie, într-un timp așa de scurt, pentru fostul candidat la sectorul 5. În plus, specialistul menționat ne-a precizat că producția în sine are două etape – imprimarea și apoi montarea de capse pentru agățat – care presupun fiecare câte două-trei ore fiecare. Nu mai vorbim de faptul că nicio tipografie nu lucrează pentru un singur produs, ci pentru o linie de produse, deoarece procesul tehnologic presupune costuri și materiale de producție. Ceea ce demonstrează fără echivoc că acțiunea de vandalizare nu a fost chiar atât de spontană.

bodu_vandalizare

Și dacă Sebastian Bodu tot a vorbit despre interlopi, chiar și fără a avea dovezi, iată mai jos un material video exclusiv în care echipa de campanie a fostului coleg de partid al lui Gabriel Mutu știe să se poarte în relația cu cetățenii sectorului 6. Filmulețul arată cum oamenii lui Bodu au un limbaj indecent și violent față de cei de la care fostul candidat din sectorul 5, unde nu a reușit nimic, așteaptă voturile.

Olimpia Diaconiuc