2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:08
No menu items!

Campanie a hipsterițelor din Ucraina: Fără sex cu rușii! Galerie foto

spot_img

 mesaj ucr

După anexarea Crimeei de către Federația Rusă, un grup de femei din Ucraina a decis să reacționeze cu un slogan simplu și care captează atenția: ”Nu i-o da unui rus!”. Campania are un mesaj direct – fără sex cu bărbații ruși și a devenit virală pe site-urile de socializare.

Publicația Foreign Policy a relatat că mai multe activiste sociale și jurnaliste au creat și pus în vânzare tricouri cu acest mesaj. Pe tricou, sunt desenate două palme împreunate ca pentru o rugăciune, care arată ca un vagin. Desenul este însoțit de două versuri ale poetului naționalist ucrainean Taras Șevcenko, al căror mesaj este ca fecioarele să se îndrăgostească, dar nu de ruși.

Pe pagina de Facebook a grupului, Katerina Venjik, una dintre fondatoare, a afirmat că banii se vor duce spre ”nevoile armatei ucrainene”. Prețul de vânzare al unui tricou este de 23 de dolari.

Katerina Venjik a mai spus că gestul încearcă că atragă atenția asupra abuzurilor Federației Ruse în Crimeea – răpiri, marginalizarea tătarilor sau limitarea dreptului la informare.

”În plus, am vrut să spunem clar că femeile ucrainene preferă bărbații ucraineni”, a mai spus activista.

Într-un reportaj separat, Foreign Policy relatează că numărul femeilor din Ucraina care s-au înscris pe site-urile de matrimoniale din Occident a crescut semnificativ odată cu declanșarea crizei politico-militare.

Astfel, site-ul SugarDaddyForMe.com a raportat o creștere a numărului femeilor din Ucraina înscrise în bazele de date, de la 314 în februarie, la 593 în martie.

Acest site servește ca platformă de întâlnire între tinerele doritoare de protecție financiară și bărbații ”generoși” și doritori să-și refacă viața, însă proprietarii business-ului afirmă că nu încurajează prostituția.

V.B.