29.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 1:15

Campania MAI “Tu decizi! Votează legal!”, în universităţi şi licee

spot_img

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) continuă campania de responsabilizare a alegătorilor cu privire la exercitarea dreptului de vot în mod legal prin organizarea unor activităţi de prevenire în mai multe centre universitare şi licee din Bucureşti, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Astfel, marţi, în liceul “Mihai Eminescu”, lucrătorii din cadrul Serviciului Prevenire – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au distribuit fluturaşi şi afişe cu mesajul “Votează legal”, în special în clasele terminale, în care studiază tineri ce vor vota în acest an pentru prima dată.

Miercuri, angajaţii Serviciului Prevenire vor organiza o acţiune similară la liceul “Dimitrie Cantemir”.

De asemenea, în această săptămână, lucrătorii MAI au postat afişe cu mesajul “Votează legal!” în patru centre universitare din Capitală: Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnica şi Universitatea Bucureşti. În funcţie de posibilităţile tehnice, instituţiile de învăţământ au acceptat să difuzeze pe ecranele LCD din interiorul facultăţilor spotul video realizat în cadrul campaniei MAI şi să posteze pe site-urile proprii bannerul web al campaniei, mai spun sursele citate.

La nivel naţional, de la începutul campaniei MAI, au fost postate aproximativ 50.000 afişe şi au fost distribuiţi aproape 400.000 fluturaşi, restul materialelor tipărite urmând să fie afişate în această săptămână, inclusiv în secţiile de votare.   O.D.