2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:13
No menu items!

Campania de vaccinare era un succes în iunie. Iohannis spune acum că incidența cazurilor se datorează ratei de vaccinare extrem de scăzute

spot_img

Klaus Iohannis a declarat că incidența mare a cazurilor de Covid din țara noastră se datorează ratei scăzute a numărului persoanelor vaccinate, deși în luna iunie spunea că este un succes campania de vaccinare și că pandemia a fost învinsă.

Iohannis este acum îngrijorat de numărul mare de infectări, România fiind printre primele țări la numărul mare de decese și îmbolnăviri de coronavirus. El a participat, luni, la videoconferința cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, și alți lideri europeni, privind agenda de lucru pentru Consiliul European din 21-22 octombrie. 

“Preşedintele României a evidențiat criza în care se află țara noastră în ceea ce privește incidența cazurilor de COVID-19, arătând că rata de vaccinare scăzută a contribuit semnificativ la această situație. Preşedintele Klaus Iohannis a menționat faptul că România a activat Mecanismul European de protecție civilă și, în acest context, a mulțumit statelor membre care au oferit deja sprijin țării noastre. Premierul Poloniei și Premierul Sloveniei au transmis disponibilitatea statelor lor de a ajuta România, iar, la rândul său, Preşedintele Consiliului European s-a angajat să faciliteze sprijinul la nivel european pentru țara noastră”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Principalele subiecte aflate pe agenda reuniunii Consiliului European vizează coordonarea la nivel european în contextul pandemiei de COVID-19, agenda digitală a Uniunii, creșterea prețurilor la energie, migrația, politica comercială europeană și relațiile externe ale UE.

Marilena Nedelcu