3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 18:46
No menu items!

Camion al MApN, lovit de un tir pe Autostrada Soarelui

spot_img

foto: cronicaromana.ro

Un camion al Ministerului Apărării Naționale care transporta un tanc a fost lovit de un tir, în noaptea de marți spre miercuri, pe Autostrada Soarelui, în timp ce se deplasa pe sensul Constanța-București.

În urma accidentului, n-au fost înregistrate victime, doar avarii minore pentru cele două autovehicule. După impact, rezervorul TIR-ului şi baia de ulei s-au spart, au intervenit pompierii militari care au aruncat spumă pe asfalt pentru prevenirea unei explozii.

Camionul MApN care se deplasa cu destinația București, transporta un tanc pentru o expoziție de echipament militar. Autovehiculul a fost acroșat din spate de un tir încărcat cu frigidere, al cărui șofer nu a păstrat distanța corespunzătoare, potrivit declarațiilor reprezentanților Poliției Autostrăzi.

“Un autotren container nu a păstrat distanţa corespunzătoare în mers faţă de autovehiculul din faţă. Şoferul autotrenului a văzut prea târziu platforma din faţa sa, pe care se afla un tanc, şi nu a mai putut să frâneze. Camionul a intrat în plin în tanc, dar nicio persoană nu a fost rănită, fiind însă avariate uşor cele două autovehicule. În urma evenimentului nu au rezultat decât avariile celor două autovehicule”, a declarat agentul-şef de la biroul de Poliție A2, Dănuţ Toma.

În consecință, şoferul autotrenului a fost amendat și a primit trei puncte de penalizare.

Daniela Marinescu