10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 14:28
No menu items!

Cameron: Britanicii, „profund îngrijoraţi” de nivelul imigraţiei din România şi Bulgaria

spot_img

 David Cameron

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat, marţi seara, măsuri dure împotriva aşa-numitului “turism pentru beneficii sociale”, afirmând că imigranţii din cadrul UE nu vor putea să pretindă sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat.

Normele de eligibilitate pentru ajutoarele de şomaj vor fi înăsprite, iar accesul la locuinţe sociale va fi limitat, relatează BBC News Online, citat de Mediafax.

Premierul a declarat, de asemenea, că cetăţenii britanici sunt “profund îngrijoraţi” de nivelul imigraţiei provenind din România şi Bulgaria. El a pus sub semnul întrebării şi principiul libertăţii de circulaţie în cadrul UE, precizând că acest drept nu poate fi “necondiţionat”.

El a sugerat că un viitor Guvern conservator după 2015 ar putea exercita presiuni pentru schimbări majore pentru limitarea numărului de imigranţi din ţările membre sau viitoare membre ale UE.

Lucrătorii români şi bulgari au fost supuşi unor restricţii pe piaţa muncii din Marea Britanie de la aderarea ţărilor lor la UE în 2007, iar aceste măsuri cu caracter de tranziţie vor expira la sfârşitul anului.

C.A.