10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 8:58

Cameramana care lovea refugiaţii în Ungaria vrea să-i dea în judecată

spot_img

 

Petra Laszlo, cameramana maghiară care a fost concediată după ce a fost filmată în timp ce lovea refugiaţi la graniţa Ungariei, a declarat că plănuieşte să dea în judecată atât gigantul Facebook cât şi pe unul dintre refugiaţii pe care i-a lovit.

Laszlo a ‘lovit’ titlurile din întreaga lume la începutul lunii septembrie, când un videoclip a arătat-o în timp ce punea piedică şi lovea refugiaţii care fugeau de poliţie lângă Röszke. După acest incident şi-a pierdut locul de muncă de la postul de televiziune N1.

Acum, Laszlo a declarat pentru ziarul Izvestia că intenţionează să dea în judecată Facebook pentru că ar fi refuzat să şteargă grupurile care o criticau în timp ce grupurile care erau de partea ei dispăreau.

Însă povestea nu se termină aici. Se pare că ar vrea să îl dea în judecată până şi pe Osama Abdul Mohsen, unul dintre refugiaţii sirieni pe care i-a lovit.

,,Şi-a schimbat declaraţia, pentru că iniţial dădea vina pe poliţie” a spus aceasta, cu toate că se vede foarte clar, în două videoclipuri diferite, că ea este cel care îl loveşte. ,,Soţul meu vrea să-mi dovedească inocenţa. Pentru el este acum o problemă de onoare.”

Petra Laszlo, care la momentul incidentului şi-a cerut scuze pentru acţiunile ei şi a susţinut că a acţionat din frică, a declarat că ar vrea să se mute cu familia în Rusia. ,,Ne gândim la Rusia şi cred că vom învăţa să vorbim limba rusă. Este important să părăsim Ungaria. Ne vom decide exact după judecată.”

Octavian Cătuşanu