26.8 C
București
marți, 3 august 2021 - 11:33

Camera Deputaților va anunța săptămâna viitoare dacă va exista o comisie de anchetă privind ofițerul acoperit

spot_img

ACL a depus, marţi, la conducerea Camerei Deputaţilor solicitarea privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind afirmaţiile șefului statului potrivit căruia printre candidaţii la prezidențiale ar fi un ofiţer acoperit

comisie

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca până săptămâna viitoare comisiile juridică şi de regulament să aibă un punct de vedere la cererea ACL privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia printre candidaţii la prezidențiale ar fi un ofiţer acoperit.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, după şedinţa Camerei, că s-a decis în unanimitate, la propunerea deputatului PDL Ioan Oltean, ca până luni comisiile juridică şi de regulament să spună care ar fi argumentele juridice ale acestui demers.

Eu, personal, nu văd acest demers decât ca pe unul de imagine. Noi nu avem niciun instrument să-l chemăm pe preşedinte la audieri, nu putem să chemăm niciun membru al unui serviciu secret din România, pentru că nu pot domniile lor să răspundă la o afirmaţie pe care a făcut-o preşedintele statului, atunci această comisie, în afară de un demers politicianist, nu are niciun rezultat. Atunci eu am cerut, împreună cu membrii Biroului Permanent ca până luni – şi s-a luat decizia în unaminitate, comisiile de regulament şi juridică să spună dacă astfel de demers, care sunt argumentele juridice.

Valeriu Zgonea
președintele Camerei Deputaților

El a precizat că trebuie clarificat dacă Biroul Permanent doar ia act de acest document sau această cerere nu acoperă prevederile constituţionale.

ACL a depus, marţi, la conducerea Camerei Deputaţilor solicitarea, semnată de 109 deputaţi ai PDL şi PNL, privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a lămuri informaţia lansată de către președintele Traian Băsescu potrivit căreia printre candidaţii la prezidențiale ar fi un ofiţer acoperit.

Preşedintele Băsescu a declarat, despre faptul că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, precizând că, dacă nu se va întâmpla, o va face el.

D.M.