22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:31
No menu items!

Camelia Voiculescu, audiată la DNA. Fiica lui Dan Voiculescu, urmărită penal pentru șantaj UPDATE

spot_img

  • UPDATE

Camelia Voiculescu este urmărită penal în dosarul lui Sorin Alexandrescu, pentru complicitate la şantaj, alături de ea fiind cercetate şi SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, tot pentru şantaj, a anunţat, joi, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit unui comunicat de presă remis joi de DNA, procurorii au extins cercetările în dosarul în care directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantaj şi au dispus începerea urmăririi penale pentru Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, pentru complicitate la infracţiunea de şantaj.

În acelaşi dosar, a fost începută urmărirea penală faţă de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj.De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL, pentru şantaj, a precizat DNA.

„Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există indicii concludente şi temeinice cu privire la participarea altor persoane fizice şi juridice care au comis, sub forma autoratului şi complicităţii, acte materiale specifice infracţiunii reţinute în sarcina inculpatului Alexandrescu George Sorin”, se mai arată în comunicatul DNA.

Acționarul majoritar al Antena TV Group, Camelia Voiculescu, este audiată, joi, la Direcția Națională Antcorupție (DNA), în dosarul în care directorul companiei, Sorin Alexandrescu, este acuzat de șantajarea unui reprezentant al societății RCS&RDS.

Camelia Voiculescu s-a prezentat la DNA, însoțită de Sorin Alexandrescu, în jurul orei 9.45. Cei doi nu au făcut nicio declaraţie.

Chiar în momentul în care se afla la DNA, din partea Cameliei Voiculescu a fost remis presei un comunicat de presă în care aceasta acuză „lupta politică a regimului Băsescu”. De asemenea, Camelia Voiculescu arată, în comunicatul citat, că „nu există niciun cap real de acuzare” împotriva sa sau a membrilor familiei sale.

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Alexandrescu are interdicţie de a părăsi ţara.

Andrei Tudor