9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 7:44

Camelia Bogdan, suspendată din nou din magistratură

spot_img

Camelia Bogdan a fost suspendată din nou din magistratură, printr-o decizie luată, joi, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, să o suspende pe judecătoarea Camelia Bogdan din funcție. Decizia vine după ce Camelia Bogdan a contestat excluderea sa din magistratură pe motiv că ar fi nelegală, informează Antena3.

Camelia Bogdan arată, în recursul înaintat, că excluderea sa este o decizie ilegală și acuză faptul că nu i s-a respectat dreptul la apărare.

Ea a fost suspendată din funcție până la o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție privind recursul.

Decizia de excludere, contestată

Secţia pentru Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 2 aprilie, să admită acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare şi s-o excludă pe Camelia Bogdan din magistratură. Decizia a fost atacată la Completul de 5 judecători al Curții Supreme. 

Secția a admis acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară şi a exclus-o pe Camelia Bogdan din magistratură pentru abaterea disciplinară prevăzută de articolul 99, litera o.) din Legea 303/2004, respectiv „nerespectarea în mod grav sau repetat a dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”.

Pe 17 martie anul trecut, Inspecţia Judiciară (IJ) a exercitat acţiunea disciplinară împotriva Cameliei Bogdan pentru această abatere disciplinară. „În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că judecătorul a încalcat dispozitiile legale privind repartizarea aleatorie si continuitatea completului de judecată, deoarece a păstrat un dosar și l-a finalizat, deşi era obligată să îl transmită judecătorului titular”, arăta IJ. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat, pe 13 decembrie 2017, sancţiunea excluderii din magistratură a Cameliei Bogdan. Aceasta a fost mutată disciplinar, pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, din 15 ianuarie 2018. Decizia a venit după ce Camelia Bogdan a contestat hotărârea Secţiei pentru judecători, din 8 februarie 2017, privind excluderea din magistratură.

Andrei Tudor