Camelia Bogdan o dă de gol pe Codruța Kovesi: Șeful Inspecției Judiciare, anchetat de DNA

Fosta judecătoare Camelia Bogdan o dă de gol pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, care a declarat public, într-un interviu, că șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, nu era cercetat în niciun dosar penal.

Precizările Cameliei Bogdan survin în contextul în care, în spațiul public a fost vehiculată informația potrivit căreia șeful Inspecției Judicare, era cercetat de DNA tocmai în momentul în care ministrul justiției, Tudorel Toader, cerea CSM declanșarea unui control asupra activității DNA.

La acel moment, Laura Codruța Kovesi răspundea, într-un interviu pentru ziare.com, întrebării dacă „există vreun inspector al Inspecției Judiciare, inclusiv cei cu funcții de conducere, care să fie în acest moment anchetat de DNA”: „Nu. Categoric, nu”.

În cadrul unui drept la replică acordat site-ului Lumea Justiției, Camelia Bogdan precizează că „CSM a sesizat IJ în vederea tragerii la răspundere penală a domnului procuror menționat mai sus în raport cu motivarea ordonanței de clasare dispuse față de domnul inspector-șef al Inspectiei Judiciare din 24.07.2017”.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU