Camelia Bogdan își plătește articole pe site-ul unui pakistanez radicalist

Fosta judecătoare Camelia Bogdan plătește apariția unor articole în presa străină, chiar și susțin pe un site ce aparține unui pakistanez opozant fervent al NATO, SUA și Israelului, scriu cei de la Grupul de Investigații Politice.

Potrivit GIP, Camelia Bogdan a plătit pentru apariția, vineri, 2 iunie, a unui material propagnadistic pe site-ul thelondonpost.net. Site-ul îi aparține lui Shahid Qureshi, un radical sunit pakistanez stabilit la Londra, opozant violent al SUA, NATO și Israelului. Între altele, site-ul pe care este lăudată Camelia Bogdan cere ca toate cărțile, materialele audio și video care critică personalități ale islamului să fie distruse, iar Erdogan să primească premiul Nobel pentru pace.

„Firma de PR a site-ului, cea care a încasat plata pentru articolul laudativ la adresa Cameliei Bogdan, se numește The London Post Media Consultancy și este deținută de același Shahid Qureshi. Articolul despre Camelia Bogdan este marcat ca fiind unul de PR, iar pe site-ul firmei lui Qureshi (http://media.thelondonpost.net/lpmc-portfolio/) este descrisă clar modalitatea prin care pot fi cumpărate articole pe The London Post și pe eutribune.com, un alt site deținut de Shahid Qureshi”, scrie grupul.ro.

Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, în luna februarie, printr-o decizie a Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care a discutat speța în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate. „Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan – judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti. În baza articolului 100 litera e) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Camelia Bogdan (…) sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99 litera b) din acelaşi act normativ”, se arată în decizia Secţiei pentru judecători.

Camelia Bogdan a contestat decizia la instanța supremă. 

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU