joi, 29 octombrie 2020 - 3:45

Calităţile cartofului dulce

Rezultatele testelor PCR primite în timp real prin SMS. Implicarea medicilor de familie schimbă procesul raportării

Fluxul informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se modifică începând de săptămâna viitoare, prin actualizarea platformei informatice de colectare...

Care este situația epidemiologică reală în Ilfov. Lista pe localități a ratei de infectare

Rata de infectare în județul Ilfov, transmisă public de Grupul de Comunicare Strategică, pe 26 octombrie, era de 1,86 la mia de locuitori, fiind...

Ion Cristoiu: Cei mai buni votanţi pentru PNL pe 6 decembrie sunt morţii. Mai dă unul din ăia morţi şi pe la PSD, să...

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că discursul preşedintelui Iohannis, după întâlnirea de marţi cu responsabilii  şi specialiştii din sănătate, are un “ caracter sinistru”, unic...

PSD a cedat în fața PNL și a lui Iohannis bătălia pentru fixarea datei alegerilor

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că PSD a pierdut majoritatea în Biroul permanent al Senatului din cauza dezertării senatorului Ion Ganea. Ca urmare a...

Calitatile cartofului dulce

Originar din America Centrală, cartoful dulce este una din cele mai vechi legume. Aliment foarte sănătos, acest fruct al pământului are valori nutritive dintre cele mai consistente. Din punct de vedere proprietăţi, calităţi, nutrienţi şi beneficii, cartoful dulce poate asigura meniul zilnic al unui om, prin conţinutul echilibrat de carbohidraţi, proteine şi grăsimi.

Nutriţioniştii susţin că varianta dulce a cartofului este mult mai sănătoasă, mai săracă în calorii şi mai bogată în betacaroten. Cartoful dulce conţine vitamina A sub formă de betacaroten, vitamina C şi mangan, cupru, fibre alimentare şi vitamina B6, fier şi potasiu.

Proteinele din compoziţia cartofului dulce au proprietăţi antioxidante. Vitaminele A şi C au calităţi antiinflamatorii, reducând crizele de astm şi durerile reumatismale. Vitamina B reduce riscurile atacurilor de cord, iar potasiul contribuie la menţinerea echilibrului electrolitic fluid şi a funcţiei cardiace.

Vitamina C în combinaţie cu fierul şi alţi nutrienţi ajută la vindecarea bronşitei. Vitaminele B şi C, ca şi betacarotenul, calciul şi potasiul, tratează ulcerul gastric. Consumul de cartofi dulci previne constipaţia şi reduce inflamaţiile.

Fumătorilor, activi şi pasivi, li se recomandă un regim bogat în alimente care conţin vitamina A, cartoful dulce numărându-se printre acestea. Persoanele care consumă cartofi dulci au imunitate la boli şi la viroze de sezon. Cartoful dulce calmează stomacul şi intestinele.

Roxana Mera

Săftoiu, despre candidații PNL: Chiulangii și oameni care au tăcut, dar „au știut să vorbească cu paltonul liderului”

Deputatul PNL Adriana Săftoiu, care nu mai candidează pentru un nou mandat, comentează, într-o postare pe Facebook, listele PNL pentru alegerile parlamentare, afirmând că...

Apelul șefei medicilor de familie către populație – cel mai important lucru de făcut și principala cauză a îmbolnăvirilor

Președinta Asociației Medicilor de Familie București, Sandra Alexiu, face un apel către toată populația îndemnând la întărirea legăturii cu propriul medic de familie, mai...

Valul 2 de COVID. Teamă generală de colaps al sistemelor de sănătate în Europa. Situația epidemiologică la zi

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 se răspândește cu o agresivitate mai mare decât în primăvara acestui an în toată Europa și provoacă...

Cum vor fi tratați asimptomaticii. Noul ordin al lui Nelu Tătaru are și un chestionar pentru medicii de familie

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat ordinul prin care pacienții cu COVID-19 fără simptome sau cu forme ușoare nu vor mai fi internați, ci...

Germania: Moș Crăciun aduce ”lockdown” și polițiști

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) Andy Grote, ministru de interne în landul Hamburg, avertizează că autoritățile se vor asigura că regulile ce prevăd limitarea drastică întâlnirilor private...