8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:30

Călin Popescu Tăriceanu: “PSD a vrut să preia ostil ALDE”. Despre Meleșcanu: “Capul face, capul trage!”

spot_img

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că PSD a avut un plan „mârșav” pentru preluarea partidului său, astfel încât premierul Viorica Dăncilă să evite votul din Parlament pentru restructurarea Guvernului, scrie Digi24.

Tăriceanu l-a atacat pe Teodor Meleșcanu pentru acceptarea nominalizării la șefia Senatului și susține că a fost „o mișcare neinspirată”.

„Acest atac al PSD-ului la adresa ALDE este un lucru extrem de grav pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid şi destructurarea lui şi încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menţinerea structurii politice a Guvernului în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare crezând că supravieţuieşte. Mă bucur că colegii mei au sesizat această mişcare şi au dejucat acest plan mârşav”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Tăriceanu i-a transmis colegului său de partid, Teodor Meleșcanu că ar trebui să renunțe la nominalizarea făcută de PSD pentru funcția de președinte al Senatului.

„Domnul Meleşcanu are suficientă experienţă să-şi dea seama că nu a fost o mişcare inspirată şi că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe. Dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge, ştiţi, e vorba aceea românească: capul face, capul trage”, a mai afirmat președintele ALDE.