3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 14:01
No menu items!

Călin Popescu Tăriceanu: ”Încep să se prăbușească, pe rând, cârpelile guvernului Orban. Prostia voastră produce pagube umane prea mari”

spot_img

După declarațiile oficialilor privind creșterea numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus și aglomerarea din spitale, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu avertizează că toate ”cârpelile guvernului Orban” încep ”să se prăbușească”.

Liderul ALDE atrage atenția că o astfel de situație nedorită putea fi anticipată, iar recomandarea pe care o făcuse guvernării liberale a fost aceea ca spitalele să nu mai fi aglomerate cu pacienții asimptomatici.

Sistemul medical ”gâfâie”, iar până la ”deces” nu mai este decât un pas.

”Încep să se prăbușească pe rând cârpelile guvernului Orban. Dacă este adevărat ceea ce ne spun și nu doar manipulare în stilul lor, și anume că spitalele COVID-19 din București sunt pline și că au început să transporte bolnavi cu elicopterele în alte orașe, atunci poate își amintesc ce le spuneam cu toții de cel puțin 2 luni: nu mai aglomerați spitalele cu asimptomatici, pentru că omorâți un sistem medical care și așa gâfâie din greu”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Potrivit mesajului transmis de Călin Popescu Tăriceanu, guvernul Orban, susținut de Klaus Iohannis, nu are capacitatea de a ”gestion această criză”, iar ”încrederea oamenilor” a fost, iremediabil, pierdută.

”Drumul vostru trebuie să se încheie cât mai repede, pentru că este clar pentru toți românii că nu aveți capacitatea de a gestiona această criză și că nu vă bucurați de încrederea oamenilor. O țară nu poate fi condusă doar cu amenzi, decrete militare și stări excepționale! Vremea aceea s-a sfârșit acum 30 de ani!”, încheie liderul ALDE postarea din mediul online.