22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 12:19
No menu items!

Călin Popescu-Tăriceanu: „Calitatea de medic nu compensează lipsa unor calități necesare în managementul unei crize”

spot_img

Călin Popescu – Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat, la Realitatea plus, că fostul ministru Victor Costache a fost „depășit” tot timpul.

„Calitățile lui de medic nu compensează lipsa acestor elemente care sunt absolut necesare în managementul unei crize. Nu era capabil să ia măsurile necesare în timp util. Izolarea la domiciliu am ținut loc de alte soluții. Personalul medical din spital nu era și nu este nici în momentul de față protejat cu minime elemente necesare. Îi trimitem cu pieptul descoperit. Ei sunt primele victime. Toate acestea sunt imputabile ministrului. Demisia  sau demiterea, este numai punctul final al unui mandat ratat”, a mai spus Tăriceanu.

El a mai subliniat că acum, este responsabilitatea prim-ministrului ce propunere face, dar „există și riscul ca și această a doua numire pe care o face să nu fie una potrivită”. 

Despre declarația privind testarea tuturor bucureștenilor, Tăriceanu crede că nu sunt suficiente teste, nici pentru Capitală, nici pentru restul țării: „Trebuie o echipă de experți care să facă cartografierea persoanelor suspecte. Un program software care trebuie achizitionat nu azi, ci ieri”, a mai declarat președintele formațiunii politice.